Foto: no atvērtiem avotiem
Tas iznāks maigs un neticami aromātisks, ko ir viegli pagatavot pat bez cepšanas pieredzes.
Cepumus var pagatavot bez olām un sviesta, bet no pieejamiem produktiem. Tie iznāks maigi un neticami aromātiski, un tos ir viegli pagatavot pat bez cepšanas pieredzes. Par to ziņo RBC-Ukraina, atsaucoties uz pazīstamās pavāres un pārtikas blogeres Lilijas Zvitas YouTube kanālu.
Budžeta cepumu ar pienu recepte
Sastāvdaļas:
- milti – 400 g
- cukurs – 180 g
- piens – 200 ml.
- vaniļas cukurs – 10 g
- augu eļļa – 50 ml.
- ieraugs – 1 tējkarote
- pūdercukurs
Pagatavošana:
- Pusei miltu pievieno cukuru, ielej pienu un samaisa.
- Tad ielej sviestu un samaisa līdz gludai masai. Ieber atlikušos miltus un cepamo pulveri un mīca mīklu.
- Apziežiet rokas ar eļļu un sadaliet mīklu 30 gabaliņos, veidojot bumbiņas. Katru no tām apviļā pūdercukurā.
- Liek uz pergamenta un cep 180 grādu temperatūrā 10-12 minūtes. Svarīgi, lai cepumi nebūtu pārāk sausi, tiem jābūt mīkstiem.
