Foto: no publiskiem avotiem
Maiga gaļa kraukšķīgā apcepumā ir tūkstošiem bērnu iecienīts ēdiens.
Kraukšķīgus nagetus iecienījuši miljoniem cilvēku visā pasaulē. Mīkstas vistas gaļas un pikantas maizes kombinācija ir kļuvusi par ātrās ēdināšanas klasiku. Tas ir lielisks variants, ar ko pabarot savu bērnu. Kā atzīst daudzi vecāki, pat izvēlīgi bērni, kuriem nepatīk gaļa, ir “McDonald’s” nagetu fani. Atkārtojot tos mājās, nebūs grūti.
Visgaršīgākie vistas nagets – detalizēta recepte
Šie produkti ļoti atgādina ātrās ēdināšanas uzkodas. Protams, McDonald’s neatklāj savu ēdienu receptes. Taču pavāri ir patstāvīgi atraduši formulu, kas ir tuva oriģinālam.
Sastāvdaļas:
- Piecsimt gramu vistas filejas;
- divas olas;
- četras ēdamkarotes miltu;
- simt trīsdesmit gramus rīvmaizes;
- ēdamkarote žāvētu maltu ķiploku;
- šķipsniņa kurkumas;
- šķipsniņa piparu;
- trīs ēdamkarotes sojas mērces;
- divi simti mililitru saulespuķu eļļas.
Pagatavošana:
- Vistas gaļu noskalojiet un sagrieziet gar šķiedrām vienādos gabaliņos. Marinējiet 40 minūtes sojas mērcē – tā gaļa iegūs tai raksturīgo sāļo garšu un sulīgumu. Šo soli var izlaist, ja nav laika – filejas vienkārši sāliet.
- Sajauciet rīvmaizi ar ķiplokiem, kurkumu, pipariem un ieberiet dziļā bļodā. Pārējās divās bļodās ieber izsijātus miltus un saputotas olas. Marinētos vistas gabaliņus vispirms iemērc olā, tad miltos, tad atkal olā un rīvmaizē. Katru gabaliņu bagātīgi apsmērē, lai gaļai pieliptu garoziņa.
- Pēc tam gabaliņus var cept vai cept. Ja vēlaties pagatavot nēģus kā McDonald’s, uzkarsējiet saulespuķu eļļu un iemērciet gabaliņus tajā uz 2-3 minūtēm. Pēc tam liek uz salvetes, kur iesūcas liekais tauku daudzums. Pasniedziet ēdienu karstu ar mērci, kartupeļiem vai jebkuru citu piedevu.
- Ja gatavojat nēģus cepeškrāsnī, izvietojiet tos uz cepešpannas un cepiet 20 minūtes 200º temperatūrā. Šī nav klasiskā versija, taču tā ir daudz veselīgāka.
Noderīgs padoms: ja jums ir blenderis vai kafijas dzirnaviņas, varat paši pagatavot panējumu. Vienkārši sasmalciniet kaltētu maizīti pulverī.
