Foto: no atvērtiem avotiem
Mīklas mīkla kļūst drupana, smilšaina, ar maigu biezpiena pildījumu un kraukšķīgu garozu.
Ja jums patīk cept ar biezpienu, tad šī recepte ir domāta tieši jums. Pīrāga pagatavošanas īpatnība ir tā, ka mīkla nav jāveltnē, bet gan vienkārši jātrina.
Mīklas masa iznāk drupana, smilšaina, ar maigu biezpiena pildījumu un kraukšķīgu garozu.
Receptes
Sastāvdaļas:
Mīklai:
- kviešu milti – 270 gr;
- sviests – 150 g;
- 15% skābais krējums – 3 ēd.k;
- vistas ola – 1 gab;
- cukurs – 3 ēd.k;
- ieraugs – 1 tējkarote;
- sāls.
Pildījumam:
- biezpiens – 400 gr;
- skābais krējums – 3 ēd.k;
- cukurs – 3 ēd.k;
- vaniļas cukurs – 10 g.
Pagatavošana:
- Bļodā izsijā miltus ar cepamo pulveri, pievieno cukuru un sāli. Sviestu no saldētavas berzē tieši bļodā ar miltiem, laiku pa laikam iemērcot to miltos, līdz viendabīgām drupatām. Pievieno skābo krējumu, iemaisa olu un mīca mīklu. Sadala to divās daļās, vienu lielāku un otru mazāku. Katru ietin pārtikas plēvē, lielāko daļu uz vienu stundu ievieto ledusskapī, mazāko daļu uz 30 minūtēm ievieto saldētavā.
- Labi samaisa biezpienu, skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru.
- Izņem mīklu no ledusskapja, ievieto to cepšanas formā un ar rokām izlīdzina tā, lai veidotos pamats ar malām. Uz mīklas vienmērīgā kārtā uzklājiet biezpiena pildījumu.
- Otru mīklas daļu izņemt no saldētavas un sarīvēt uz rupjas rīves uz biezpiena pildījuma.
- Cep līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 35-40 minūtes, līdz kļūst zeltaini. Ļauj gatavajam pīrāgam nedaudz atdzist un izņem no formas.
Padomi:
- Pēc vēlēšanās kūku var pārkaisīt ar pūdercukuru.
- Lai pildījumu padarītu maigāku, biezpienu saputo ar blenderi.
