Foto: no publiskiem avotiem
Pat perfekti pagatavoti rīsi var šķist bez garšas, ja tie nav aromatizēti.
Baltie rīsi ir ēdiens, kas sastopams gandrīz katrā mājā. Tie ātri pagatavojas, labi sader ar gaļu, zivīm, dārzeņiem un ir piemēroti kā piedeva jebkurai dienai. Taču pat perfekti pagatavoti rīsi var šķist negausīgi, ja tie nav garšoti. RBC-Ukraina, atsaucoties uz Daily Express, skaidro, kā šo piedevu padarīt garšīgāku.
Japāņu pavāru noslēpums – suši mērce
Spare Time redaktore Millie Bull stāsta, ka jau ilgu laiku katru dienu ēd rīsu un ir atradusi veidu, kā to pagatavot daudz garšīgāku. Viņas noslēpums ir suši rīsu garšvielas – īpašs rīsu etiķa, cukura un sāls maisījums, ko tradicionāli izmanto suši gatavošanā.
Tā piešķir rīsiem patīkamu skābumu, maigu saldumu un dziļu “umami” garšu, kas labi sader ar teriyaki, kariju, dārzeņiem vai jūras veltēm. Etiķis arī padara rīsus spīdīgākus un drupinātākus, un ēdiens izskatās pievilcīgāks.
“Es vienkārši pievienoju dažus pilienus suši etiķa vārītiem rīsiem un samaisu. Galvenais ir labi izkliedēt garšvielas, lai garša būtu maiga un ne pārāk skāba,” iesaka Millie.
Kā pagatavot rīsu garšvielas mājās
Sastāvdaļas:
- 120 ml rīsu vai brūnā etiķa
- 3 ēd.k. cukura
- 1 ēd.k. jūras sāls
Pagatavošana:
- Visu samaisiet, līdz kristāli izšķīst, un uzglabājiet burkā.
- Pievieno 1-2 ēdamkarotes uz porciju karstu rīsu, samaisa un ļauj dažas minūtes atdzist.
- Šī mērce lieliski sader ne tikai ar suši, bet arī ar parastiem vārītiem rīsiem, mikroviļņu krāsnī pagatavojamiem rīsiem vai pat ar vakardienas piedevas pārpalikumiem.
